Uncategorized

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщават за 2 835 533 US

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщават за 2 835 533 US

Всичко това идва часове след натоварения ден на встъпването в длъжност, в който Байдън одобри 15 изпълнителни заповеди, включително мандат, изискващ носенето на маски за лице в сгради и на земя, контролирана от федералното правителство.

– Джоуи Гарисън

Amazon казва, че може да помогне за ваксинирането на 100 милиона американци за 100 дни

Amazon предлага своята помощ на президента Джо Байдън с пускането на ваксини срещу COVID и работи, за да ваксинира служителите си „в най-ранния подходящ момент“. В писмо, написано до Байдън и датирано от сряда, главният изпълнителен директор на Amazon Worldwide Consumer Дейв Кларк каза, че гигантът за електронна търговия е готов да използва своите операции, за да помогне за ваксинирането на 100 милиона американци през първите 100 дни от администрацията на президента.

„Нашият мащаб ни позволява незабавно да окажем значително въздействие в борбата срещу COVID-19 и сме готови да ви помогнем в това усилие“, пише Кларк.

– Брет Молина

Eli Lilly казва, че лечението с моноклонални антитела намалява риска от COVID-19

Лекарство, разработено от Eli Lilly and Company, драстично намалява риска от развитие на симптоматичен COVID-19 сред обитателите на старчески домове, съобщи компанията. От 299 жители, половината от които са получили плацебо, рандомизираните да получат лекарството бамланивимаб са имали до 80% по-нисък риск от заразяване с COVID-19, според проучване, което все още не е публикувано. Доставчиците на здравни услуги в същите домове за възрастни също са статистически по-малко склонни да се заразят със симптоматичен COVID-19 след получаване на бамланивимаб, който е доставен в доза от 4200 mg. Сред 41 жители, които вече са дали положителен тест за вируса, нито един не е починал след приема на лекарството в сравнение с 4 смъртни случая в групата на плацебо.

Готови ли сте да се насладите на живота без тежестта на болките в ставите? Нашата добавка може да го направи. Посетете https://hondrostrong-website.com/ за поръчка.

„Резултатите от това иновативно проучване допълнително подкрепят убеждението, че бамланивимаб – и потенциално други моноклонални антитела – могат да намалят симптомите и дори да предотвратят COVID-19“, каза д-р Майрън С. Коен, който помогна за провеждането на проучването и ръководи Института за Глобално здраве и инфекциозни болести в Университета на Северна Каролина.

– Карън Вайнтрауб

Смъртните случаи от Алцхаймер скачат, докато животите на пациентите са „преобърнати“ от пандемията

В национален мащаб около 259 250 души с Алцхаймер или други форми на деменция се очаква да умрат миналата година, според Асоциацията на Алцхаймер. Но федералните данни, анализирани от асоциацията, показват, че броят на смъртните случаи от деменция, поне до края на ноември, е бил с 16% по-висок от очакваното. Експерти, работещи върху обяснения за добавените 40 000 смъртни случая, казват, че е възможно някои хора да са починали от недиагностицирани случаи на COVID-19. Възможно е също така някои да са видели, че нивото на грижите, които са получили от преуморените болногледачи, намалява с пандемията. И има проблем с коронавирусните протоколи, които променят рутините, ограничават посетителите и налагат изолация.

„Ако си затворен на такова място, няма кого да подтикнеш и да върши нещата с теб“, каза Джордж Пичфорд, 78-годишен, пенсионер в Силван Лейк, Мичиган. „Не мога да си представя, че няма да окаже влияние върху вашия упадък.“

– Джорджа Кованис, Detroit Free Press

CDC удължава федералния мораториум за изгонване до 31 март

Центровете за контрол и превенция на заболяванията ще удължат заповедта, която не позволява на наемодателите да изгонват наематели до 31 март, защитавайки до 40 милиона американци от разселване, обяви новият директор на CDC Рошел П. Валенски в сряда.

„Трябва да действаме, за да намалим случаите и да държим хората в домовете им и извън местата за събиране – като приюти – където COVID-19 може да заеме още по-силна опора“, каза Валенски в изявление.

Проучване на глобалната инвестиционна компания Stout изчислява, че до 14 милиона домакинства вече могат да бъдат близо до изгонване, с недостиг на наеми от над 24 милиарда долара.

Заповедта, издадена от бившия президент Доналд Тръмп през септември, трябваше да изтече на 31 януари, но на CDC беше наредено да я удължи по време на поредица от изпълнителни заповеди, подписани в сряда от президента Джо Байдън.

– Джоуи Гарисън и Кортни Субраманиан, USA TODAY

Здравни експерти: 2020 г. може да е най-смъртоносната година в американската история

Предварителните числа показват, че 2020 г. е на път да се превърне в най-смъртоносната година в историята на САЩ , с повече от 3,2 милиона смъртни случая – около 400 000 повече от 2019 г. – рязко увеличение, което експертите по обществено здраве приписват на COVID-19 и съответства на докладваните смъртни случаи от болестта .

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщиха за 2 835 533 смъртни случая в САЩ през 2019 г. Преди пандемията моделите прогнозираха малко по-висок брой, около 2,9 милиона смъртни случая, за 2020 г., каза д-р Джеръми Фауст, лекар по спешна помощ в Brigham and Women’s Hospital.

Не е съвпадение, каза той, че 400 000 смъртни случая в повече наподобяват броя на смъртните случаи от коронавирус в САЩ, които са надхвърлили 407 000 към четвъртък в 14:00 ET, според данни на университета Джон Хопкинс.

„Това не е сезонна промяна или просто случайна лоша година“, каза Фауст. „Това е, което всеки човек, който може правилно да потвърди тези числа, може ясно да види, е историческо увеличение на свръхсмъртността. Ако съберем това заедно с броя на смъртните случаи от коронавирус, това е игра, сет, мач.“

– Адриана Родригес, USA TODAY

Принос: Асошиейтед прес

50-годишната Ким Хагуд беше въодушевена, когато чу, че Администрацията по храните и лекарствата в следващите дни вероятно ще разреши ваксината Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 за младежи на възраст от 12 до 15 години.

Въпреки че нейният 10-годишен син, Блейк, все още не отговаря на изискванията, компанията каза по време на тримесечния разговор за печалбите във вторник, че ще поиска разрешение за деца на възраст от 2 до 11 години до септември, според The ​​New York Times.

„Ако може да получи тази инжекция до края на годината, ще бъда развълнуван“, каза Хагуд, който получи ваксината на Johnson & Johnson през април в Бирмингам, Алабама. „Не искам да рискувам детето ми да бъде единственото болно (от COVID-19) и да се озове в болница.“

Не всеки родител се чувства така.

Петдесет и осем процента от родителите или лицата, които се грижат за тях, казаха в проучване през март, че биха ваксинирали децата си срещу COVID-19, което е спад от 71%, които казаха, че сами биха се ваксинирали, според доклад на ParentsTogether , национална организация която осигурява образование и ресурси за семействата.

По-скорошно проучване , публикувано в априлското издание на Vaccine Monitor на Kaiser Family Foundation, установи, че 32% от родителите са казали, че ще изчакат да видят как действа ваксината, преди да ваксинират детето си, а 19% са казали, че определено няма да направят детето си ваксинирани.

Хората естествено са по-предпазливи с децата си, каза Мери Карол Буркхард, педиатър и асоцииран директор на отдела за първична медицинска помощ в Детската болница в Синсинати.

„Със сигурност виждаме и двете страни на монетата“, каза тя. „Някои родители искат да бъдат първи на опашката и искат децата им да бъдат защитени… от друга страна, имаме много семейства, които не се колебаят, но не искат да бъдат първи.“

В проучването на ParentsTogether от март родителите казаха, че са загрижени за краткосрочните странични ефекти, неизвестните дългосрочни странични ефекти, скоростта на разработване на ваксината и липсата на възможност за дългосрочни проучвания.

„Ще отнеме известно време, докато всички родители се чувстват комфортно с ваксината, но това, което се надявам хората да разберат … е, че това става част от начин да защитим нашите деца и общността“, каза Бетани Робъртсън, съосновател и съдиректор на ParentsTogether, който написа доклада за колебанията относно ваксината.

Един от начините за насърчаване на ваксинациите е да се промени разговорът относно колебанието, каза Клариса Дъдли, педиатър в Детската национална болница във Вашингтон. Вместо да категоризирате родител като „колебащ се относно ваксината“, тя препоръчва да го наричате „замислен“, за да избегнете чувството на засрамване и вина от страна на родителя.

„Те влагат много мисли в тези решения“, каза тя. „Някои родители се чувстват така, сякаш са обвинявани за това, че не са взели решение, което някой им е казал да вземат.“

Здравните експерти казаха, че целенасоченото обучение чрез доверени пратеници, като лидери на общността или детски педиатър, е от ключово значение за разсейването на дезинформацията.

Важно е да включите децата в разговорите за ваксините, особено по-големите от 12 до 17 години, каза Дъдли.

„Трябва да включите детето от рано, от момента, в който то е в състояние да общува, за да разбере собственото си тяло“, каза тя. „Ако разбирате тялото си, вие сте по-способни да правите здравословни избори.“

Много от тези тийнейджъри ще навършат 18 години през следващите няколко години и ще могат сами да решат дали искат да се ваксинират, каза тя. Важно е те да имат правилните инструменти и образование, за да вземат това решение, когато му дойде времето.

Училищата може да играят важна роля за получаване на ваксини срещу COVID-19 по начина, по който го правят за други ваксини за деца, въпреки че училищата не задължават децата да се ваксинират, тъй като ваксините срещу коронавирус са разрешени от FDA само за спешна употреба.

Pfizer и нейният немски партньор BioNTech подадоха заявление до FDA в петък за пълно одобрение на тяхната ваксина срещу COVID-19. Въпреки че не е ясно колко време ще отнеме на FDA, за да прегледа данните, които компаниите ще представят през следващите седмици, пълното одобрение може да насърчи училищата да налагат ваксинации.

Още: Pfizer-BioNTech търси пълно одобрение от FDA за ваксина срещу COVID-19

Още: Равномерността на ваксините остава неуловима, тъй като нивата на ваксинация за хора с различен цвят на кожата изостават

„Не съм сигурен дали училищата знаят колко мощни са“, каза Дъдли. „Едно от по-големите неща, които помагат на нас, педиатрите, са училищата… Надявам се, че училищата ще започнат много бързо да казват, че е необходима ваксина, за да имаме подкрепата.“

Много родители отчаяно искат да върнат децата си на училище, защото са загрижени за психическото здраве и развитието на детето си.

Липсата на социално взаимодействие, което децата изпитват всеки ден в училище, може да повлияе на етапите на развитие на детето, което може да се прояви в изблици и други поведенчески знаци, каза Дъдли.

„Повечето родители вече осъзнават, че рискът да държат детето си вкъщи и изолирано надвишава риска от нежелани реакции от ваксината и те наистина искат децата им да се върнат в училище безопасно“, каза тя.

Болниците започнаха да регистрират предварително тийнейджъри за ваксината срещу COVID-19 на Pfizer в очакване на нейното разрешение и много родители се възползват от тази възможност.

Откакто предварителната регистрация беше открита в сряда, повече от 4100 младежи на възраст от 12 до 15 години бяха записани да се ваксинират в Детската национална болница във Вашингтон от петък сутринта.

„Педиатрите специално имат привилегията да имат честта да се грижат за най-ценното притежание (на родителите), така че от самото начало трябва да развием тази връзка на доверие“, каза Дъдли. „Искаме да работим в тясно сътрудничество с тях, за да ги накараме в пространство, където имат най-много информация и да направят здравословен избор за тях и техните деца.“

Следвайте Adrianna Rodriguez в Twitter: @AdriannaUSAT.

Покритието за здраве и безопасност на пациентите в USA TODAY е възможно отчасти чрез безвъзмездна помощ от Фондация Масимо за етика, иновации и конкуренция в здравеопазването. Фондация Масимо не предоставя редакционна информация.

Ваксината срещу COVID-19 от фармацевтичната компания Pfizer и ваксината на нейния немски партньор BioNTech е безопасна и изключително ефективна при юноши, според спонсорирано от компанията проучване, публикувано рано в сряда.

При юноши на възраст от 12 до 15 години ваксинацията води до по-висок защитен отговор на антитела, отколкото при възрастни и е 100% ефективна срещу симптоматично заболяване, установи проучването на 2260 юноши.

Ваксината с две инжекции на Pfizer-BioNTech е била разрешена за употреба при тези на 16 и повече години въз основа на предишни изпитвания, но не и при по-млади юноши.

Миналата седмица компаниите започнаха да тестват своята ваксина при деца на възраст от 5 до 11 години; следващата седмица те ще започнат тестове на възраст от 2 до 5 години, а по-късно ще изследват деца от 6 месеца до 2 години. Резултатите от тези опити трябва да бъдат налични по-късно тази година.

Moderna, която също има ваксина срещу COVID-19, проучва инжекцията си при тийнейджъри от декември и стартира изпитване при по-малки деца в средата на март.

Contents